Skip Navigation Links
PsihoterapieExpand Psihoterapie
Skip Navigation Links
Psihoterapie
de cuplu & familie
Expand Psihoterapie <br/> de cuplu & familie
Skip Navigation Links
Dezvoltare personalaExpand Dezvoltare personala
Skip Navigation Links
Contact
Skip Navigation Links

Dezvoltare personala - Tabara de vara psihodrama


Dezvoltare individuala
Dezvoltarea personala reprezinta etapa necesara si obligatorie pe care viitorii specialisti in psihoterapie, o parcurg odata cu alegerea de a deveni psihoterapeut.
Inainte de a-i putea intelege pe ceilalti este necesar sa ne intelegem pe noi insine. Inainte de a putea intra intr-o relatie autentica si onesta cu ceilalti, este necesar sa avem capacitatea de a fi intr-o relatie autentica si onesta cu noi insine. Ori lucrul acesta se dobandeste prin ani de formare si dezvoltare personala; ani de lucru in care parcurgem propriul drum personal atat pentru a ne putea intelege structural - functional - dinamic, cat si pentru a invata, intelege si dobandi  capacitatea si instrumentele necesare pentru intelegerea celorlalti. 
***
Pe de o parte, la inceputul demersului formativ si al drumului de cunoastere personala, apar frecvent intrebari de genul: ...De ce ani de formare? De ce ani de dezvoltare personala? De ce ani de parcurgere a propriului drum terapeutic?
Pentru ca principalul instrument in intelegerea oamenilor cu care lucram, suntem noi insine - terapeutul ca persoana, ca specialist, ca fiinta umana cu tot ce a aflat despre sine, cu tot ce a invatat si a simtit nemijlocit, pe propria-i piele.
Pe de alta parte, odata ce am inceput acest drum, alte intrebari incep sa isi faca aparitia. Uneori, destul de devreme de cand am pornit pe acest drum, alteori mai tarziu, ne trezim (in mod firesc de altfel), bantuiti de ganduri, intrebari si nevoia de a sti:
Cat de aproape sau cat de departe este oare atingerea scopului pe care ni l-am propus? Cat drum mai avem de parcurs pana in momentul in care sa ne putem aseza pentru a spune: "...ok, am ajuns unde vroiam sa ajung si acum, ma pot apuca de treaba!"... Cat de mult sau cat de putin mai avem pana in momentul in care sa putem spune: "...am aflat ce aveam de aflat despre mine, gata, am ajuns la capatul drumului de cunoastere si dezvoltare"...
***
Oare cunoasterea de sine este un drum finit?... Cu un final clar delimitat in timp si spatiu?... Putem sti dinainte pana cand, pana unde avem de mers pe drumul intelegerii de sine?...
***

Cunoasterea de sine este un proces care, odata demarat, ne va insoti pe parcursul intregii vieti. La inceput, pe portiuni de drum, insotiti de persoane (terapeuti, formatori) dinafara noastra. Pentru ca apoi, pe masura ce drumul devine un drum interior, sa continuam drumul cu noi insine, cu ceea ce am aflat pe parcursul calatoriei, pana intr-un punct, "impreuna" cu celalalt. 
Prin urmare, drumul cunoasterii de sine, are cu siguranta un inceput, un punct de plecare. Diferit pentru fiecare persoana in parte. Poate veni din nevoia de a aduce alinare unei suferinte pe care o simtim intr-o perioada sensbila sau poate sa porneasca din nevoia fireasca de a ne intelege pe noi insine in relatie cu viata, cu lumea, cu oamenii din jurul nostru...Poate veni din curiozitatea de a-i intelege pe ceilalti si in mod firesc din curiozitatea de a ne intelege pe noi...Poate veni dintr-o motivatie inteleasa ca fiind profesionala si poate veni din nevoia de a simti ca putem aduce alinare celorlalti....poate veni din n+1 motivatii initiale despre care curand avem sa aflam ca ceea ce parea convingere initiala, poate avea si alte sensuri, uneori mai profunde, alteori surprinzatoare. 
Ceea ce este caracteristic acestei calatorii este nevoia de a descoperi si intelege cum functionam interior, nevoia de a ne intelege pe noi insine pentru a-i putea inelege si pe ceilalti.

***

Proiectul  "Tabara de vara - Psihodrama" a debutat in luna august a anului 2005 avand ca scop principal lucrul intensiv de dezvoltare personala pe durata a cinci zile consecutiv.
Parte integranta a demersului de cunoastere din cadrul grupurilor de dezvoltare personala, tabara de vara - marcheaza finalizarea anului de lucru si trecerea intr-o noua etapa.
In vara anului 2008 a avut loc editia inaugurala a patru ani de desfasurare constanta, prilej cu care, proiectul se dezvolta si adauga scopurilor si adresabilitatii sale noi dimensiuni.
Astfel, incepand cu anul 2009, Tabara de Vara - Psihodrama, se adreseaza:Tabara de vara psihodrama

 1. Studentilor si specialistilor integrati in grupurile de dezvoltare personala precum si  
 2. Studentilor si specialistilor care vor sa se familiarizeze cu perspectiva de lucru psihodramatica. In acest context, tabara de vara - psihodrama, reprezinta o succesiune de workshop-uri esalonate pe parcursul a patru zile de lucru.
 3. Persoanelor care vor sa parcurga in sistem intensiv o experienta terapeutica de dezvoltare personala intr-un cadru specializat de psihoterapie de grup psihodramatic cu elemente psihanalitice.
Axe de lucru urmarite in cadrul sesiunilor, printre altele:
 • intelegerea dinamicii personale a modalitatilor de comunicare si inter-comunicare afectiva
 • intelegerea dinamicii personale a manierei de relationare si inter-relationare 
 • accesarea spontaneitatii
 • intelegerea dinamicii creativitatii si accesarea potentialului creativ
 • intelegerea atitudinilor si reactiilor emotional-personale
 • experimentarea unor abordari si manifestari noi de relationare si inter-relationare
 • experimentarea unor roluri noi si a unor perspective atitudinal - emotionale noi

Numar participanti / grup de lucru: 12

Perioada inscrieri: Iunie - Iulie

Desfasurare pe specific grup de lucru:
 • Grup specialisti
 • Grup workshop-uri psihodrama
 • Grup experienta terapeutica personala
Locatii desfasurare:
Bran - Predelut
Moeciu
Rasnov

*Grupurile se alcatuiesc in limita nr-ului de locuri
** Inscrieri si informatii: contact@psihodinamic.ro

Noutati


Este deschisa perioada de inscrieri pentru Cursul Formativ in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu, Familie si Grup organizat de A.R.P.C.F. Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie si acreditat de COPSI.
Cursul se desfasoara un week-end/luna, pe o perioada de 4 ani si este finalizat cu DIPLOMA DE ABSOLVIRE in specialitatea PSIHOTERAPIE PSIHANALITICA DE CUPLU, FAMILIE SI GRUP recunoscuta la nivel national de Colegiul Psihologilor din Romania - CPR.
Detalii suplimentare puteti gasi pe site-urile noastre www.arpcf.com si www.arpcf.weebly.com sau contactandu-ne direct pe adresele de mail sau la numerele de telefon ale A.R.P.C.F.
***
***
Grup Dezvoltare Personala - Psihodrama Clasica:  A.R.P.C.F. Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie in colaborare cu Centrul Roman de Psihodrama Clasica propune studentilor si specialistilor din domeniul Psihologiei, Asistentei Sociale, Sociologiei, Medicinei (rezidentiat psihiatrie), Filozofie, Teatru si domeniile conexe, Programul de Dezvoltare Personala in Psihoterapie Psihodrama Clasica. Grupul de DEZVOLTARE PERSONALA PSIHODRAMA CLASICA reprezinta etapa pregatitoare, necesara si obligatorie pentru continuarea formarii in psihoterapie psihodrama clasica. Detalii...
***
***
Formare in Psihanaliza de Cuplu. Programul se desfasoara in colaborare si este sustinut de catre A.P.S.Y.L.I.E.N REC Asociatia de Psihanaliza a legaturilor: Cercetare, Invatamânt, Clinica - Franta. Formatori: Psihanalist Rosa Jaitin si psihanalist Christian Joubert.
Informatii: stefania.nita@psihodinamic.ro  
***
***
1 dec. 2008: Incepand cu 1 Decembrie 2008 CPAP si-a incetat activitatea sub forma Centrului de Psihologie de Actiune si Psihoterapie CPAP. Serviciile de consiliere psihologica si psihoterapie oferite de catre acesta continua sa se desfasoare prin infiintarea la data de 26.Nov.2008 a PSIHODINAMIC - Departament de Consiliere Psihologica si Psihoterapie
***
***
14 nov. - 16 nov.2008: Conferinta Nationala de Psihodrama cu participare Internationala; Cluj Napoca, Romania 
***
***
30 oct. - 1 nov. 2008: Congresul International de Psihanaliza - "Provocarile psihanalizei in secolul 21 - A gandi ura si violenta"; Bucuresti, Romania 

Parteneri & Link-uri utile


www.arpcf.com
www.apsylien.com
www.edituratrei.ro
www.jurnalul.ro
www.srdp.ro
www.psihoterapiepsihanalitica.com
www.humanitas.ro
www.curteaveche.ro
www.psihoterapie.ro
www.psihodramaclasica.ro
www.ficf-romania.ro
www.psihologie.ro
www.tonica.ro
www.topsanatate.ro
www.apsi.ro
www.copsi.ro
www.cameradesenelor.ro


Aboneaza-te la Newsletter


Nume  
Prenume  
Email  
Tip